Aktuality

Doba adventní

 pondělí 4. prosince 2023

Na našem webu naleznete množství informací k době adventní, také na našem kanále youtube naleznete čtyři videa věnovaná tomuto krásnému období. Pokud vám nefunguje správně on-line misál, prosíme, obnovte stránku (Shift+F5).


Liturgická spiritualita v životě kněze

 neděle 19. listopadu 2023

Na našem youtube kanále naleznete záznam přednášky Mons. Guida Marini Liturgická spiritualita v životě kněze, která se uskutečnila v rámci formačního týdne pro kněze Ambrož, Augustin, nauka a liturgie.


Ambrož, Augustin, nauka a liturgie - ohlédnutí

 pátek 27. října 2023

Ohlédnutí za formačním kurzem pro kněze "Ambrož, Augustin, nauka a liturgie", který se konal v říjnu v Miláně a okolí, připravila TV Noe. Naleznete je ve videu na našem YT kanále


Koncil a úprava mše

 úterý 24. října 2023

V prosinci 2023 si připomeneme 60 let od vyhlášení konstituce Sacrosanctum concilium. O čem se na koncilu doopravdy jednalo ohledně mše? Autentické citace z koncilní auly naleznete v novém článku na Liturgie.cz.


Dodatek k pohřebním obřadům

 úterý 10. října 2023

Liturgická komise České biskupské konference připravila Dodatek k pohřebním obřadům. Je k dispozici v tištěné podobě a také ke stažení v pdf na Liturgie.cz (v sekci chráněné heslem).


Přednášky - Liturgie města Říma

 čtvrtek 28. září 2023

Dvě z přednášek, které zazněly v rámci letošního týdne "Liturgie města Říma" si můžete poslechnout na našem YT kanále: Roztříštěnost římské liturgie (P. Radek Tichý) a Exkurz do východních katolických církví (P. Marek Durlák). je také možné shlédnout reportáž TV Noe


Nová preface ke sv. Cyrilu a Metoději

 pátek 23. června 2023

Novou prefaci pro slavnost sv. Cyrila a Metoděje naleznete mezi dodatky k misálu a breviáři 


Liturgická reforma za totality

 středa 31. května 2023

V novém článku na Liturgie.cz přinášíme vzpomínky Mons. Emila Soukupa, který je zároveň členem současné Liturgické komise ČBK a zároveň pamětníkem práce této komise za komunismu. 


Ježíše Krista, nejvyššího a věčného kněze

 úterý 30. května 2023

Liturgické texty pro čtvrteční svátek Ježíše Krista, věčného a nejvyššího kněze naleznete v on-line breviáři a v on-line misále


Panny Marie, Matky církve

 pondělí 29. května 2023

Všechny texty k nedávno zavedené památce Panny Marie, Matky církve, naleznete na našich stránkách